Textele, fotografiile si planurile din aceste pagini sunt rezultatul a foarte multe ore de munca. Pot fi utilizate exclusiv pentru uz personal iar pentru folosirea in alte scopuri va rog sa ne contactati.

Anexa gospodareasca

. inapoi la ACCESORII MACHETE

In cazul in care ai o macheta mare sau ai doar un modul care are ca tema un peisaj rural cu o statie mica sau o halta, pe langa trenulete electrice, linii si macaze, mai trebuie sa pui in decor si cladiri.

FALLER 130294, este o anexa gospodareasca cu dimensiuni in plan acceptabile, nu ocupa mult loc, 10,6 x 6,3 cm, destul de interesanta din punct de vedere al reprezentarii si, mai ales, permite imbunatatiri.
Reprezinta o constructie veche compusa din doua corpuri ce pot fi asamblate conform instructiunilor producatorului sau separat.
Pe langa pereti, elemente de acoperis si placa de baza, in cutie se mai gasesc accesorii ce reprezinta unelte si scule, busteni, scandura si o banca.



Plasticul este destul de usor de prelucrat. Se debavureaza usor dar are si unele imperfectiuni care, uneori, ingreuneaza munca.
Exista bavuri, mai greu de eliminat, exact pe zonele de imbinare.





Este bine ca la asamblare, daca nu aveti o precizie buna si/sau pentru a evita eventualele accidente produse de depunerea a prea mult adeziv pe elementele din plastic sa picurati din tub pe o suprafata la care nu adera si de acolo cu ajutorul unei agrafe sa preluati adezivul si sa-l puneti pe plastic.



Asa cum spuneam kitul poate fi construit in doua variante, una cu cladirile separate deoarece amandoua au usi



Eu am ales varianta cuplata.
Daca peretii sunt relativ usor de pus, acoperisului trebuie sa-i acordam o atentie deosebita deoarece este format din mai multe elemente: structura, reprezentata de pane si capriori, si invelitoarea ce imita sita, invelitoare din lemn.




Debavurarea accesoriilor marunte este importanta ca si sefluirea dupa indepartarea grosiera a surplusului atat la aplecatoarea din spate cat si la unelte.



Am gandit anexa ca pe o constructie veche. Fiind din lemn trebuia sa evidentiez trecerea timpului si a intemperiilor peste acesta.
Am dat cateva combinatii de culori peste intreg ansamblul, mai putin detaliile ce urmau sa fie aplicate.


Din acest moment puteam sa intervin cu pudrele de imbatranire de la NOCH.
Daca nu aveti sunt bune pudrele obtinute din razuirea creioanelor pastel sau chiar cele uzuale color. Razuirea se face cu smirghel pentru a obtine o pudra cat mai fina.
Pana cand se usuca complet vopseaua pe model am trecut la debavurarea si vopsirea accesoriilor ce urmeaza a fi aplicate: lemn rotund, scanduri, fierastrau, scara si topor, utilizand culori acrilice de la Revell.



Pentru un farmec aparte am gandit ca nu ar fi rau ca deasupra grajdului sa pun fan.
Cum nu exista planseu l-am confectionat din balsa de 1 mm grosime si l-am montat dupa o imbatranire cu pudre de la NOCH ca si imitatia de fan.





Cu lemnul “invechit” si toate accesoriile montate infatisarea micii anexe s-a schimbat TOTAL.





O sedinta foto pe o mica macheta de teste dupa care si-a luat locul pe macheta pentru care a fost construita.





Daca pe planseta de lucru cladirea nu spune mare lucru in momentul in care este asezata pe macheta si inconjurata de vegetatie este cu adevarat pusa in valoare.

Indiferent ca le construim de la zero sau din kituri, trebuie sa acordam o mare atentie modului de realizare al cladirilor ca sa semene cat mai bine cu cele reale.
Lucrate ingrijit, puse acolo unde le este locul, alaturi de trenuletele electrice ne vor incanta prin imaginea creata si sigur vom fi convinsi ca munca nu a fost in zadar.

. inapoi la ACCESORII MACHETE
Text: LDH
Editare: FloS
Foto: LDH


Free Blog Counter