Textele, fotografiile si planurile din aceste pagini sunt rezultatul a foarte multe ore de munca. Pot fi utilizate exclusiv pentru uz personal iar pentru folosirea in alte scopuri va rog sa ne contactati.

Vitrina expunere trenulete electrice

inapoi la PLANURI / Diverse

Dorind sa vin in intampinarea celor care nu au posibilitatea sa construiasaca o macheta, sigur doar pentru moment, dar vor sa-si admire si sa ofere posibilitatea prietenilor sa le admire modelele din colectie, m-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea la rubrica planuri si un desen cu o astfel de vitrina.

Dimensiunile sunt pentru o vitrina ce sa adaposteasca trenulete 1:87 (H0) si are dimensiuni ce permit expunerea a cinci garnituri cu lungimea maxima de 1,5 m.

Prea multe nu sunt de spus despre executie deoarece, daca avem indemanarea necesara si timp, cumparam scandura gata finisata de la orice magazin de materiale pentru constructii, o taiem la dimensiunile din desen si facem imbinarile cu suruburi pentru lemn si aracet.

Inainte de a face prinderea cu suruburi a lemnului este bine sa fixam elementele ce urmeaza a fi imbinate, sa dam o gaura cu bormasina si apoi sa insurubam surubul.
Evitam astfel strivirea lemnului sau craparea lui prin fortare.

Spatele este realizat dintr-o placa de PFL de 3 mm grosime.

Nu am mentionat sistemul de prindere deoarece este la latitudinea fiecaruia: de la simplele urechi de agatare din tabla de 1 mm grosime, la sistemele de prindere montate sub blatul de sus la interior pana la console. Sistemul ales depinde de cum dorim sa arate vitrina deoarece oferta magazinelor de profil este foarte mare.

Daca timpul si/sau indemanarea ne lipseste putem comanda unui atelier de tamplarie sa ne faca elementele componente ale vitrinei si chiar imbinarea, adica avem o cutie pe care nu trebuie decat s-o transportam acasa.

Sticla o comandam la un atelier specializat avand grija sa-i spunem geamgiului ca dorim muchiile slefuite pentru o alunecare usoara in canalele vitrinei.

Vopsitul sunt sigur ca nu este o problema pentru nimeni.
Problema o sa fie culoarea sau lacul sau baitul folosit … depinde de gusturi.

PDF (Desene de executie) - Server 1 - Server 2

inapoi la PLANURI / Diverse
Text: LDH
Editare: FloS
Desene: LDH

Free Blog Counter